På vandet omkring Tåsinge

Da jeg startede planlægning af min ferie i år, var det helt klart, at jeg gerne ville bruge noget tid på at blive bedre og mere rutineret i havkajak. Det er for dumt at have en kajak liggende i kælderen og en perlerække af kajakklubber på den anden side af vandet. For slet ikke at tale om vandet, der flyder lige udenfor min stue. Og ikke udnytte det fuldt ud. Jeg overvejede forskellige muligheder, indtil Thure en dag foreslog Sydfyn og øhavet. But of course. Et af de smukkeste steder i vores lille land at lege på vandet. Derfor fandt jeg Nicus Nature, som tilbød en uge med kombination af begyndertræning og tur rundt på øerne. Perfekt for mig, der nok har været på begynderkurser tidligere og også har roet lidt her og der. Men ikke har holdt det ordentligt ved lige. Og – hånden på hjertet – var lidt rusten i det sikkerhedsmæssige.

Mens I andre hylede over vejret på Facebook, tumlede vi bogstaveligt talt rundt i det. Og jublede endda. Man kunne ikke ønske sig det bedre i sådan en træningsuge. Masser af blæsevejr, store bølger og vand fra oven. Når så vejrguderne planlagde, så solen kiggede frem, når vi lagde op til frokostpauser. Hver gang. Det var klart fantastisk den formiddag, vi roede fra Tåsinge til Skarø i stille vand og solskin. Men det var fedt at være i en gruppe med en skidegod instruktør og træne roning i bølger forfra, bagfra og fra siden, mens vi krydsede sejlrender fre den ene ø til den anden. Det var fint at redde hinanden og mig selv med vinden piskende om ørerne. Med instruktør-Jesper lige i nærheden.

Konceptet var genialt. De første dage trænede vi teknik og redninger i stille vand, mens vi langsomt udvidede vores revir. Tredje dag pakkede vi telte, soveposer, tøj og mad og roede til Skarø og oplevede den eneste formiddag med rigtigt sommervejr. Herefter gik vejret amok. Men hold da kæft, hvor var det sjovt at ro i. Hvis man er lige så kugleskør som mig og tænder helt på at knokle og kunne. Vi roede til Drejø i hvinende modvind med regnen piskende i ansigtet, og nød vores frokost ved den gamle havn i strålende sol. Vi roede tilbage til Skarø på toppen af bølgerne og kunne ind i mellem surfe afsted og bryde alle fartgrænser. Vi roede fra Skarø til Tåsinge med skumtoppede bølger på tværs og var glade for de spraydeck, der dækkede cockpittet i kajakken.

Jeg havde en fest.

Jeg fandt virkelig min teknik, hvor krop og kajak spillede perfekt sammen. Hvor det nærmest ikke var muligt at ro langsomt, og hvor jeg brugte et minimum af kræfter. Jeg var næsten høj og fuld af begejstring. Hele fornemmelsen af flow, som jeg fuldstændig manglede, inden jeg tog afsted, brusede rundt i kroppen. Og det er lige præcist det, man kan opnå ved at flytte det fokus, som jeg skrev om i går. Jeg har nemlig taget det flow med mig hjem, og nu flyder ordene frit fra mine fingre.

Hvis det nu havde været en crap oplevelse, spørger du? Med dumme gruppemakkere og en dårlig instruktør? Det er bare ren bonus, at gruppen var fed og instruktøren skidegod. Havde det været dårligere, havde jeg alligevel opnået det, jeg ville. Men selvfølgelig er det ikke dårligt, når man vælger omhyggeligt. Falder din vej nogensinde forbi Svendborg, så kig ind i Nicolais butik, der ligger ved havnen. Det er uden pis den lækreste kajak – og udstyrsbutik, jeg har set.

Men drop det der camping trick, der brækker tæer. Det er ikke fedt at ro med den slags handicap.

One thought on “På vandet omkring Tåsinge

  1. Uh det lyder godt. Og du lyder som om du er fyldt helt op af en suveræn uge og samvær stopproppet med energi og leg. 🙂 Good for you!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.