Et nyt år

Om en times tid er der endnu engang gået et år. Siden sidst. Og jeg er igen blevet et år ældre.

Jeg sidder i min sofa og hygger mig over tanken om, at morgendagen bliver min helt egen omsorgsdag. Jeg har nemlig visket dagen ud i min kalender. Ingen kan booke mig til møder. Jeg har fri, har jeg. I morgen sover jeg, til jeg vågner, løber en tur, ror en time i kajakken, laver lagkager, læser avis og hører høj musik. Fødselsdage er til forkælelse.

Noget af det gode ved sådan en ekstra fridag er optakten. Hele dagen har jeg glædet mig. Allerede i morges, da vækkeuret brølede sit godmorgen, gnækkede jeg indvendigt ved tanken om at kvæle det i morgen. Dynen fik et ekstra kram, inden jeg tumlede ud af sengen, mens jeg hviskede et vi ses. Jeg har slået min egen rekord i indskudte sætninger, der indeholder noget med ‘kan ikke skrive i morgen’ eller ‘ekstra fridag’. Mod slutningen af dagen udløste det let skulen fra nogen.

Bare bevidstheden om, at jeg i morgen efter min løbetur, kan sætte mig hen på caféen med en latte og en croissant. Og ikke kaste sager i cykeltasken og styrte ud af døren. Ja det giver bare sådan en glad boblen i hele kroppen. Hvem ved, måske skal jeg lige have en morgendukkert i kanalen først?

Og nu vil jeg kramme min dyne lidt ekstra og sove lige så længe, jeg har lyst. Mens jeg har billedet af morgenstunden i morges på nethinden. Det bliver en god dag. Jeg ved det.

16 thoughts on “Et nyt år

  1. Hej dejlige Helle
    Stort tillykke på dagen. Det er da en vidunderlig måde at fejre sig selv på. Helt som du har valgt. For en fridag sådan midt i det hele er en gave. Eller føles i hvert fald sådan. Så stort knus til dig på din (fri)dag og ses på lørdag.
    Knus 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.