Vinterbrølet

Jeg ved det godt. Det er et vilkår, når man lader sig føde på nordlige breddegrader og ikke forlængst er flyttet herfra. Og jeg skal bare lige have lov at få det overstået. Så lover jeg, at jeg vil anstrenge mig for ikke at underholde om mit forhold til vejret ret meget mere i år. Så here comes: JEG HADER VINTER. Jeg hader sne, jeg hader slud, jeg hader mørke. Har jeg nogen sinde haft et romantisk forhold til sne, blev det endegyldigt kvalt sidste år. Jeg bandede hele vejen hjem i aftes over at få slasket noget halvfrosset vand i hovedet hele tiden. Og jeg bandede endnu mere i morges, da jeg trissede cyklen ud af skuret, – og fandt dybfrosne gear og bremser. Hvad skal alt det til for. For fanden da – vi er ikke i december endnu, og der er næsten to måneder til jeg flytter væk fra landzonen.

Nåmn, jeg fik tøet forbremsen op, så jeg kunne balancere gennem fastkørt sne til stationen i ét gear. Der sad uhjælpeligt fast. Og så har de kastet rundt med nogen køreledninger igen derinde i byen. Så jeg måtte stå i 25 minutter på en kold station og vente på det der s-tog. Og nu sidder jeg her og MÅ have luft, inden jeg dribler videre med mine projekter. Ellers ville jeg bare sidde og skumle højlydt ved tanken om den stivfrosne cykel, der nu står i cykelskuret. Og som jeg skal have til at balancere mig hjem igen i frost og buldermørke. Så jeg kan komme hjem og overstå dagens løbetræning i mørke og smat og sne. Jeg hader det, jeg hader det, jeg hader det.

En af mine venner i Italien fortalte mig for mange år siden, at jeg da skulle flytte ned til ham. Så ville der både være varme og bjerge lige in the neighbourhood. Men det gjorde jeg så ikke. Så jeg må lide mig igennem vinteren – og brøle lidt en gang imellem.

Og kippe med humørstangen over at jeg er velsignet med en ven, som midt i mørketiden finder på det her. Og når jeg er allersurest over det der vejr, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved, så kan jeg sidde og bladre i mine bjergbøger og lægge planer for sommeren.

8 thoughts on “Vinterbrølet

 1. Stakkels dig. For lige nu er der lange udsigter til den lyse og varme tid. På disse breddegrader. Godt at du kan skifte fokus og lægge planer. Smuttede lige forbi Jesper og kiggede på hans planer for jer. Spændende! 🙂
  Varme knus til dig
  fra mig, som egentlig holder meget af vinteren med alt, som følger med. Selv mørket. Skal bare lige vænnes til. ;-D

 2. Saa er det vel paa sin plads med en hilsen fra den sydlige halvkugle. I vores ende af Verden er vejret glimrende, aftenerne bliver lysere og om dagen bager solen ned fra en skyfri himmel. Her i AKL er det efterhaanden et problem at det ikke har regnet rigtigt i snart to maaneder og officielt bliver det foerst sommer om en uges tid. Jeg kan fjernt erindre de forhold du beskriver – jeg savner dem ikke.

  • Uhhhh altså. Hvis ikke jeg skulle flytte rigtig snart, tog jeg en måneds ferie og steg på et fly. Med det samme.
   Men jeg glæder mig nu til I er tilbage i København. Om et par vintre 🙂

 3. Hvad er det for noget med DSB og nedfaldne køreledninger? Kan de ikke lime dem ordentlig fast så ikke de skvatter ned hver gang der falder lidt sne? Det er helt utroligt hvad jeg hører om deres dårlige kørsel, I må ud og demonstrere noget, man kan jo ikke fungere sådan i hverdagen!
  Og du hellere brokke dig her på bloggen over vejret ellers er der vist lidt for mange med-trafikanter der får en på hatten og onde blikke……
  Kan dog fortælle dig fra sikker og pålidelig kilde at når man hver eneste dag i 6 måneder har blå himmel, brændende, skoldende sol samt 35 graders fugtig varme – så længes man den onde lyneme efter en sky der kan slippe lidt skygge og regn ned over én og give lidt skiftende årstider……eller endda noget sne, sjap og smatte 😉

 4. Hej Helle

  Det løb med Jesper – det er bare sådan noget jeg drømmer om. Men I gør det.
  Det bliver da fantastisk.
  Jeg går meget ind for vigtigheden af at kunne glæde sig over kommende ting i fremtiden, det gør at man bedre kan holde de kolde og mørke måneder ud.

  Og det med din nye lejlighed og tæthed til vand – kajak og vinterbadning… tsk tsk ikke dårligt, for ikke at nævne sommersvømning…

  God weekend

  Kærlig hilsen Karina

 5. @Karina – ja er det ikke bare så fedt at have sådan en ven? Har allerede siddet og frådset i glæde over billederne af ruten i min guidebog til Western Alps.
  @Katrine – Værsgo’ du må få det hele. Al sneen her i Birkerød og omegn 🙂
  @May-Britt – kom vi smutter bare, ik?
  @Kirsten – egentlig fungerer DSB forbavsende godt. Men der er noget med de køreledninger. Nu vil jeg gerne snart se sådan en. Jo, man kan godt savne vinter, men ikke ret længe, vel?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.